Hellende daken

Terug naar Dakmaterialen

Dakpannen

Dakpannen

De dakpan is historisch uitgegroeid tot de nummer één dakbedekking in ons land. Gemaakt van natuurlijke materialen zijn ze niet alleen duurzaam, maar ook vorstbestendig en onbrandbaar. De twee meest gebruikte materialen voor dakpannen zijn beton en klei. De kleidakpan of keramische dakpan is de populairste van de twee omwille van esthetische en technische redenen. De betondakpan biedt vaak een economisch alternatief. Zowel voor nieuwbouw als voor een renovatieproject kan je dakpannen inschakelen. Beide types van dakpannen zijn te verkrijgen in verschillende modellen (stormpannen, vlakke of gegolfde pannen), afmetingen, kleuren en afwerkingen.

De keuze is immens en dat weerspiegelt zich in ons aanbod. Zo vind je bij ons dakpannen van onder andere Koramic, Monier, Terreal en Eternit. Ook allerlei toebehoren zoals panlatten, tengellatten en ondernokrollen zijn in onze vestigingen terug te vinden. Vraag één van onze medewerkers om advies.

Koramic kleidakpannen

Pan met zachte golving en sluitingen:
Pottelberg stormpan 44, Pottelberg stormpan 993, Bisch Panne, Langenzenn L15, Narvik Alegra 10 TE, Bisch Alegra 10 SE, Eisenberg Alegra 8 EB, Bisch JPV, Bisch Jura Nova

Pan met ribben en sluitingen:
Migeon standard, Migeon Mega

Keramische lei:
Pottelberg Bellus

Tegelpan:
Aléonard Tegelpan Pontigny, Aléonard Tegelpan Patrimoine, Pottelberg Tegelpan 301, Pottelberg Tegelpan Rustica, Tegelpan Plato

Vlakke pan met sluitingen:
Migeon Vauban, Narvik Datura, Migeon Actua 10 LT, Langenzenn Actua 10 LG

Romaanse pan met sluitingen:
Bisch Romane

Holle pan met sluitingen:
Pottelberg Vlaamse pan 401, Janssen-Dings/Narvik Datura VHV, Janssen-Dings/Narvik Datura OVH

Holle pan:
Oude Pottelbergse pan 451

Download de folder Bekijk plaatsingsvideo

Monier kleidakpannen

  • Stormpan Postel 20, kruispan
  • Vlakke pan Fontenelle, Signy, Tuile plat, Vlakke Mulden
  • Gegolfde pannen : DNH, Oude Holle, OVH 200, OVH 206, VH variabel
  • Grote panmodellen : Renova, Rubin 9V, Rubin 11V, Rubin 13V

Monier betondakpannen

Tegalit, Teewen Classic Plus, Teewen Auranox, Teewen Glazuron+, Teewen Glazuron

Download de folder

Terreal kleidakpannen

Pannen met sluiting:
Côte de Beaune, Côte de Nuits PV, Côte Fleurie, Giverny PV, La Gauloise, Mercurey, Renaissance, Résidence, Rully, Santenay, Volnay PV

Tegelpannen:
Bocage, Elysée, Eminence, Grand Cru, Héritage, Historische Monumenten, Périgord, Pommard, Prieuré, Rustique, Ségala, Ségala Verouderd, Sologne, Sologne Verouderd

Download de folder

Eternit dakpannen

Kleidakpannen:
Harmonie New, Melodie, RG9 Maxima New, RG12 Viva New, Terra Optima, Ratio New, Harmonica, Domino, Sinfonie, Futura, Premion, Balance, Mikado

Kleitegelpannen:
Acme, Hawkins, Ashdowne, Ambiente

Betondakpannen:
Sneldek Royal – Regalis, Stonewold Royal, Brugse Pan Royal – Regalis, Palace Pan Royal, Horizon Royal

Toebehoren dakpannen:
Ventilerende onderlatten, vogelschermen, panhaken, Sturmfix, dakdoorvoerpannen, transparante pannen, veiligheidshaken, nokruiter, noklatten, Flexim dakmortel, ….

Download de folder Bekijk plaatsingsvideo

Leien

Leien

Op zoek naar een strakkere dakafwerking? Dan zit je met leien goed. Hun vlak oppervlak maakt dat je er complexe dakvormen mee kan realiseren en dat je ze naadloos in de gevel kan integreren. Naast de continuïteit tussen dak en gevel bieden leien ook nog andere troeven. Ze wegen minder dan klassieke pannen waardoor de dakstructuur lichter mag zijn. Iets met een positief effect op de kostprijs! Daarnaast hebben ze een zeer lange levensduur en vergen ze weinig onderhoud.

Bij Bouwmaterialen Van den Broeck heb je de keuze tussen natuurleien en kunst- of vezelcementleien. De eerste zijn een natuurproduct, de tweede zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen zoals cement, water, lucht en cellulosevezels.

Leien saai? Helemaal niet! Terwijl vroeger vaak naar de klassieke grijze kleur werd gegrepen zijn leien vandaag beschikbaar in vele trendy kleuren, hebben ze verschillende formaten en kunnen ze op uiteenlopende manieren geplaatst worden. Zo geef je jouw gevel een persoonlijke toets!

Kortom: genoeg redenen om voor leien te kiezen. Wij geven graag uitleg bij ons volledige gamma.

Eternit vezelcementleien:
Boronda, Alterna, New Stonit, Umbra, Activa, Caliza

Natuurleien:
Del Carmen, Cupa

Toebehoren leien
Koper en RVS leihaken, nagels, stormkrammen…

Daktimmer

Daktimmer

Of het nu voor een traditionele dakstructuur is, voor een spantendak of voor een dak met extra lange overspanningen, Bouwmaterialen Van den Broeck heeft het geschikte daktimmerhout in huis.

Kepers Douglas en CLS, gordingen, spanten, planken, bebording, schaliebord, panlatten, tengellatten, meranti & ceder boensels en planchetten, OSB-platen, multiplex, betonplex, CDX…

Balkdragers, verbindingsplaten, hoekankers, nagels, bandijzer, houtdraadbouten, stormkrammen, superwood schroeven, Paslode nagels, stripnagels, brads…

Onderdak

Onderdak

Het onderdak beschermt je dakconstructie tegen de weersinvloeden en zit letterlijk vlak onder de eigenlijke dakbedekking. Een onderdak moet dampopen, maar weersbestendig zijn. Dampopen om vocht dat door het dampscherm van de isolatie geraakt, naar buiten toe te laten migreren. Weersbestendig om sporadische wateroverlast te ondervangen. Een onderdak moet altijd geplaatst worden. Bij lichtere dakhellingen moet erop toegezien worden dat het extra waterwerend is, omdat het dan een gedeelte van de bovendakfunctie overneemt.

Voor het aanbrengen van een onderdak kan je kiezen uit dampopen folies of platen. In de laatste groep zitten traditionele vezelcementplaten, kunststofplaten en houtvezelonderdakplaten. Bouwmaterialen Van den Broeck biedt onderdakmaterialen van een bewezen kwaliteit die beide functies van een onderdak perfect vervullen.

Delta-Maxx, Delta-Vittax, Delta-Fassade, Delta-Exxtrem, Eterroof, Eterwood, Menuiserite,

Rectivent, Korafleece, Korafleece Plus, Korafleece Maxi, Korafleece Premium, Celit 4D,

Jutadach, Tyvek Soft, Tyvek Typrotec, Tyvek UV-Facade, Spirtech, Vapotech

Isolatie hellend dak

Isolatie hellend dak

De isolatie van je hellend dak wordt bepaald door je dakopbouw. Bij een traditioneel hellend dak breng je de isolatie aan tussen de spanten of kepers van het dak. Bevat je dak gordingen, dan kan je de isolatie hier rechtstreeks op aanbrengen. Isoleer je volgens het Sarking principe, dan wordt de isolatie aan de bovenzijde van het dak aangebracht.

Dakisolatie bestaat er in alle mogelijke materialen en formaten. Van minerale wol (glaswol, rotswol), PIR-isolatie, PUR-isolatie, XPS (geëxtrudeerd polystyreen) tot bio-ecologische materialen. Bouwmaterialen Van den Broeck selecteerde voor jou de meest kwalitatieve materialen van gerenommeerde merken.

Sarking dak – sarking isolatie
Recticel Powerroof, Powerroof Maxx
Unilin U-therm Sarking, U-therm Sarking+
Monier Clima Comfort Plus

Rotswol (Rockwool)
RockFit Sidefix (Rockwool spijkerflensdeken 118), RockFit Sidefix Plus (spijkerflensdeken 123) , RockRoof Flexi (Plus) (Rockflex 214/224)
RockRoof Delta (Rockwool halfharde rotswolplaten Deltaplaat 212)

RockFit  Premium (Rockfit 433 PLUS)                                              

Glaswol (Isover)
Isover Isoconfort 35, Isoconfort 32, Rollisol Plus

Knauf (minerale glaswol met ECOSE® Technology)
Knauf Multifit 035, Knauf TR312

Aluthermo Quattro® (een dunne aluminium isolatiefolie)
Onderdak, isolatie en dampscherm in één geheel

ISOTHERM® SARKING DAKISOLATIE : 6 FUNCTIES IN ÉÉN SARKING DAKSYSTEEM

ISOTHERM® SARKING DAKISOLATIE : 6 FUNCTIES IN ÉÉN SARKING DAKSYSTEEM

Het kant-en-klaar sarking daksysteem waarmee het dak in één fase wordt opgebouwd en geïsoleerd is een alternatief voor traditionele sarking dakisolatie. Het combineert 6 functies in één compleet daksysteem, namelijk de thermische isolatie, het onderdak, het dampscherm en de tengel- en panlatten. De combinatie van alle dakopbouwfasen in één zorgt voor een vlotte en efficiënte plaatsing. De plaatsingstijd is beperkt en elk dakvlak ligt snel terug dicht.

Met Isotherm® creëer je een zolderruimte waar het in alle seizoenen heerlijk vertoeven is: fris in de zomer en warm in de winter. Isotherm® sarking bewijst dat dakisolatie tegelijk duurzaam, kwalitatief, snel en eenvoudig te verwerken én prijsgunstig kan zijn. Het “easy-fixing” system in combinatie met het “joint-lock” systeem maakt van Isotherm® Max ook nog eens het meest veilige en efficiënte sarking daksysteem. Eens geïnstalleerd vormt Isotherm® een perfect ononderbroken isolatieschild, volledig winddicht en vrij van koudebruggen. Isotherm Max is een kant-en-klaar sarking daksysteem voor elk type dakpan.

Dampscherm

Dampscherm

Onder de isolatie van je dak breng je best een dampscherm aan. Dat zorgt ervoor dat de isolatielaag afgeschermd wordt en er geen vocht in de isolatie kan trekken. Zo krijg je een luchtdichte afwerking en voorkom je schimmels en minder goede isolatiewaardes. In tegenstelling tot het onderdak, betreft het hier geen water dat van buiten de woning naar binnen trekt, maar vocht dat van binnen naar buiten wil. Bijvoorbeeld de waterdamp die je produceert bij het douchen, poetsen, ademen…

Een dampscherm bestaat meestal uit een kunststoffolie die langs de warme zijde van het dak onder de isolatielaag geplaatst wordt. Isoleer je je dak met spijkerflensdekens, dan is de aluminiumzijde het dampscherm.

Tyvek Airguard, Delta-Reflex, Delta-Reflex plus, Delta-Dawi, Juta Reflex, Rockwool Rockfol,

Isover Vario KM duplex, Vedagard SK+, Knauf LDS100, Knauf Etaplus, Knauf Vapor Flex

Ondervorsten

Ondervorsten

Alu-rol, Flexi-rol, Grafi-Rol, Quick-Fix, Eterroll, Figarol, Premi-rol, Respiro

Loodvervangers

Loodvervangers

Koraflex, Easyform, Wakaflex, Tradex, Premi-form, Premi-flex, Bonum

Dakramen

Dakramen

Via dakramen laat je extra licht binnen in je woning. Ga je voor een dakraam, dan kan je kiezen uit verschillende systemen. Een uitzetraam dat opent naar buiten, een kantelraam of tuimeldakvenster dat naar binnen toe opent of een combinatie van de twee. Vergeet niet aan de afwerking van je dakraam te denken. Bij de plaatsing voorzie je best eventuele rolluiken, muggenwering en gordijnen.

Bouwmaterialen Van den Broeck is al jaren een vaste verdeler van Velux dakramen. Het innovatieve aanbod groeit elk jaar verder aan. Voor alle mogelijke architecturale en energetische wensen, biedt Velux een aangepaste oplossing. Alle producten zijn verkrijgbaar op bestelling, maar Bouwmaterialen Van den Broeck beschikt ook over een enorme voorraad.

Daarnaast verdelen we ook twee andere topmerken voor dakvensters. Zowel Fakro als Roto werden opgenomen in ons gamma. Zo kan je steeds rekenen op de grootste keuze wanneer het op dakramen aankomt. Onze medewerkers maken je graag wegwijs in het uitgebreide aanbod.

Velux dakvensters (GPL, GPU, GGL, GGU, Integra…) en platdakvensters (CVP, CFP, GGL SCOX…), gootstukken, energie+kits (isolerende kaders, onderdakkragen, dampschermkragen, ventilatie-units), rolluiken, zonneschermen, verduisteringsgordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, plooigordijnen, jaloezieën, muggengaas, vervangingsbeglazingen, lichttunnels, ontrokingsluiken, ontrokingssysteem voor platte daken

Bekijk introductiefilm Bekijk plaatsingsvideo

Fakro tuimeldakvensters (FTP, FTU, PTP), uitzet-tuimeldakvensters (FPP, FPU, PPP), gootstukken, balkondakvensters, rook- en warmteafvoer dakvenster, zoldervensters, gordijnen en rolluiken, platdakvensters (DEF, DMF, DXF, DEC, DMC, DXC, DRC, DRF)

Bekijk plaatsingsvideo

Roto uitzet-tuimeldakvensters, Rotocomfort, WDF R7, WDF R6, WDF R4, WDT…), gootstukken, verduisteringsgordijnen, binnenrolgordijnen, vouwgordijnen, insectenhorren, buitenrolluiken

Dakgoten en regenafvoerbuizen

Dakgoten en regenafvoerbuizen

Dakgotenafvoerbuizen en voetbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen en afmetingen. Elk met hun specifieke kenmerken. Zink, antra-zink, quartz-zink, kunststof (pvc, polyester) en koper zijn de meest gebruikte materialen, maar daarnaast heb je ze ook in aluminium, metaal (Lindab dakgoten)en roestvrij staal, lood en gietijzer. Bouwmaterialen Van den Broeck levert een volledig gamma, op maat van elk project!

Golfplaten en meerwandige verandaplaten

Golfplaten en meerwandige verandaplaten

Golfplaten blijven in zwang: voor bijbouwen, carports of tuinhuisjes. Je kan kiezen uit materialen zoals pvc, polyester, polycarbonaat en vezelcement. Behalve de traditionele golfplaat heeft Bouwmaterialen Van den Broeck ook een ruim aanbod panelen: geïsoleerde dakpanelen, wandpanelen, dakpanplaten, meerwandige polycarbonaat en acrylaat verandaplaten (Polyclear, Makrolon…). Voor elk project hebben we het meest geschikte materiaal in huis.

Metalen dakplaten

Metalen dakplaten

Een alternatief voor de traditionele golfplaten zijn de metalen dakplaten. Deze oplossing bestaat uit lichte metalen profielplaten die zowel als dragende structuur (met grote profielhoogte) en als afwerking in de vorm van gegolfde dakelementen of zelfs dakpannen gebruikt kunnen worden. Het uitgebreide gamma van Joris Ide biedt u talrijke mogelijkheden en vormen om uit te kiezen waarbij de panelen enkelwandig of geïsoleerd verkregen kunnen worden.

Joriside metaalplaten, golfplaten, vlakke platen, sandwichpanelen, geïsoleerde panelen ( JI Ecopaneel, JI Roof Plus, JI Roof 1000, JI Wall, Vulcasteel Wall)

 


Hellende daken