Hellende daken

Terug naar Dakmaterialen

Onderdak

Onderdak

Het onderdak beschermt je dakconstructie tegen de weersinvloeden en zit letterlijk vlak onder de eigenlijke dakbedekking. Een onderdak moet dampopen, maar weersbestendig zijn. Dampopen om vocht dat door het dampscherm van de isolatie geraakt, naar buiten toe te laten migreren. Weersbestendig om sporadische wateroverlast te ondervangen. Een onderdak moet altijd geplaatst worden. Bij lichtere dakhellingen moet erop toegezien worden dat het extra waterwerend is, omdat het dan een gedeelte van de bovendakfunctie overneemt.

Voor het aanbrengen van een onderdak kan je kiezen uit dampopen folies of platen. In de laatste groep zitten traditionele vezelcementplaten, kunststofplaten en houtvezelonderdakplaten. Bouwmaterialen Van den Broeck biedt onderdakmaterialen van een bewezen kwaliteit die beide functies van een onderdak perfect vervullen.

Delta-Maxx, Delta-Vittax, Delta-Fassade, Delta-Exxtrem, Eterroof, Eterwood, Menuiserite,

Rectivent, Korafleece, Korafleece Plus, Korafleece Maxi, Korafleece Premium, Celit 4D,

Jutadach, Tyvek Soft, Tyvek Typrotec, Tyvek UV-Facade, Spirtech, Vapotech

Isolatie hellend dak

Isolatie hellend dak

De isolatie van je hellend dak wordt bepaald door je dakopbouw. Bij een traditioneel hellend dak breng je de isolatie aan tussen de spanten of kepers van het dak. Bevat je dak gordingen, dan kan je de isolatie hier rechtstreeks op aanbrengen. Isoleer je volgens het Sarking principe, dan wordt de isolatie aan de bovenzijde van het dak aangebracht.

Dakisolatie bestaat er in alle mogelijke materialen en formaten. Van minerale wol (glaswol, rotswol), PIR-isolatie, PUR-isolatie, XPS (geëxtrudeerd polystyreen) tot bio-ecologische materialen. Bouwmaterialen Van den Broeck selecteerde voor jou de meest kwalitatieve materialen van gerenommeerde merken.

Sarking dak – sarking isolatie
Recticel Powerroof, Powerroof Maxx
Unilin U-therm Sarking, U-therm Sarking+
Monier Clima Comfort Plus

Rotswol (Rockwool)
RockFit Sidefix (Rockwool spijkerflensdeken 118), RockFit Sidefix Plus (spijkerflensdeken 123) , RockRoof Flexi (Plus) (Rockflex 214/224)
RockRoof Delta (Rockwool halfharde rotswolplaten Deltaplaat 212)

RockFit  Premium (Rockfit 433 PLUS)                                              

Glaswol (Isover)
Isover Isoconfort 35, Isoconfort 32, Rollisol Plus

Knauf (minerale glaswol met ECOSE® Technology)
Knauf Multifit 035, Knauf TR312

Aluthermo Quattro® (een dunne aluminium isolatiefolie)
Onderdak, isolatie en dampscherm in één geheel

ISOTHERM® SARKING DAKISOLATIE : 6 FUNCTIES IN ÉÉN SARKING DAKSYSTEEM

ISOTHERM® SARKING DAKISOLATIE : 6 FUNCTIES IN ÉÉN SARKING DAKSYSTEEM

Het kant-en-klaar sarking daksysteem waarmee het dak in één fase wordt opgebouwd en geïsoleerd is een alternatief voor traditionele sarking dakisolatie. Het combineert 6 functies in één compleet daksysteem, namelijk de thermische isolatie, het onderdak, het dampscherm en de tengel- en panlatten. De combinatie van alle dakopbouwfasen in één zorgt voor een vlotte en efficiënte plaatsing. De plaatsingstijd is beperkt en elk dakvlak ligt snel terug dicht.

Met Isotherm® creëer je een zolderruimte waar het in alle seizoenen heerlijk vertoeven is: fris in de zomer en warm in de winter. Isotherm® sarking bewijst dat dakisolatie tegelijk duurzaam, kwalitatief, snel en eenvoudig te verwerken én prijsgunstig kan zijn. Het “easy-fixing” system in combinatie met het “joint-lock” systeem maakt van Isotherm® Max ook nog eens het meest veilige en efficiënte sarking daksysteem. Eens geïnstalleerd vormt Isotherm® een perfect ononderbroken isolatieschild, volledig winddicht en vrij van koudebruggen. Isotherm Max is een kant-en-klaar sarking daksysteem voor elk type dakpan.

Ondervorsten

Ondervorsten

Alu-rol, Flexi-rol, Grafi-Rol, Quick-Fix, Eterroll, Figarol, Premi-rol, Respiro

Dampscherm

Dampscherm

Onder de isolatie van je dak breng je best een dampscherm aan. Dat zorgt ervoor dat de isolatielaag afgeschermd wordt en er geen vocht in de isolatie kan trekken. Zo krijg je een luchtdichte afwerking en voorkom je schimmels en minder goede isolatiewaardes. In tegenstelling tot het onderdak, betreft het hier geen water dat van buiten de woning naar binnen trekt, maar vocht dat van binnen naar buiten wil. Bijvoorbeeld de waterdamp die je produceert bij het douchen, poetsen, ademen…

Een dampscherm bestaat meestal uit een kunststoffolie die langs de warme zijde van het dak onder de isolatielaag geplaatst wordt. Isoleer je je dak met spijkerflensdekens, dan is de aluminiumzijde het dampscherm.

Tyvek Airguard, Delta-Reflex, Delta-Reflex plus, Delta-Dawi, Juta Reflex, Rockwool Rockfol,

Isover Vario KM duplex, Vedagard SK+, Knauf LDS100, Knauf Etaplus, Knauf Vapor Flex

Loodvervangers

Loodvervangers

Koraflex, Easyform, Wakaflex, Tradex, Premi-form, Premi-flex, Bonum

Dakramen

Dakramen

Via dakramen laat je extra licht binnen in je woning. Ga je voor een dakraam, dan kan je kiezen uit verschillende systemen. Een uitzetraam dat opent naar buiten, een kantelraam of tuimeldakvenster dat naar binnen toe opent of een combinatie van de twee. Vergeet niet aan de afwerking van je dakraam te denken. Bij de plaatsing voorzie je best eventuele rolluiken, muggenwering en gordijnen.

Bouwmaterialen Van den Broeck is al jaren een vaste verdeler van Velux dakramen. Het innovatieve aanbod groeit elk jaar verder aan. Voor alle mogelijke architecturale en energetische wensen, biedt Velux een aangepaste oplossing. Alle producten zijn verkrijgbaar op bestelling, maar Bouwmaterialen Van den Broeck beschikt ook over een enorme voorraad.

Daarnaast verdelen we ook twee andere topmerken voor dakvensters. Zowel Fakro als Roto werden opgenomen in ons gamma. Zo kan je steeds rekenen op de grootste keuze wanneer het op dakramen aankomt. Onze medewerkers maken je graag wegwijs in het uitgebreide aanbod.

Velux dakvensters (GPL, GPU, GGL, GGU, Integra…) en platdakvensters (CVP, CFP, GGL SCOX…), gootstukken, energie+kits (isolerende kaders, onderdakkragen, dampschermkragen, ventilatie-units), rolluiken, zonneschermen, verduisteringsgordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, plooigordijnen, jaloezieën, muggengaas, vervangingsbeglazingen, lichttunnels, ontrokingsluiken, ontrokingssysteem voor platte daken

Bekijk introductiefilm Bekijk plaatsingsvideo

Fakro tuimeldakvensters (FTP, FTU, PTP), uitzet-tuimeldakvensters (FPP, FPU, PPP), gootstukken, balkondakvensters, rook- en warmteafvoer dakvenster, zoldervensters, gordijnen en rolluiken, platdakvensters (DEF, DMF, DXF, DEC, DMC, DXC, DRC, DRF)

Bekijk plaatsingsvideo

Roto uitzet-tuimeldakvensters, Rotocomfort, WDF R7, WDF R6, WDF R4, WDT…), gootstukken, verduisteringsgordijnen, binnenrolgordijnen, vouwgordijnen, insectenhorren, buitenrolluiken

Dakgoten en regenafvoerbuizen

Dakgoten en regenafvoerbuizen

Dakgotenafvoerbuizen en voetbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen en afmetingen. Elk met hun specifieke kenmerken. Zink, antra-zink, quartz-zink, kunststof (pvc, polyester) en koper zijn de meest gebruikte materialen, maar daarnaast heb je ze ook in aluminium, metaal (Lindab dakgoten)en roestvrij staal, lood en gietijzer. Bouwmaterialen Van den Broeck levert een volledig gamma, op maat van elk project!

Golfplaten en meerwandige verandaplaten

Golfplaten en meerwandige verandaplaten

Golfplaten blijven in zwang: voor bijbouwen, carports of tuinhuisjes. Je kan kiezen uit materialen zoals pvc, polyester, polycarbonaat en vezelcement. Behalve de traditionele golfplaat heeft Bouwmaterialen Van den Broeck ook een ruim aanbod panelen: geïsoleerde dakpanelen, wandpanelen, dakpanplaten, meerwandige polycarbonaat en acrylaat verandaplaten (Polyclear, Makrolon…). Voor elk project hebben we het meest geschikte materiaal in huis.

Metalen dakplaten

Metalen dakplaten

Een alternatief voor de traditionele golfplaten zijn de metalen dakplaten. Deze oplossing bestaat uit lichte metalen profielplaten die zowel als dragende structuur (met grote profielhoogte) en als afwerking in de vorm van gegolfde dakelementen of zelfs dakpannen gebruikt kunnen worden. Het uitgebreide gamma van Joris Ide biedt u talrijke mogelijkheden en vormen om uit te kiezen waarbij de panelen enkelwandig of geïsoleerd verkregen kunnen worden.

Joriside metaalplaten, golfplaten, vlakke platen, sandwichpanelen, geïsoleerde panelen ( JI Ecopaneel, JI Roof Plus, JI Roof 1000, JI Wall, Vulcasteel Wall)

 


Hellende daken