Gevelbekleding in plaatmateriaal

Terug naar Gevelbekleding

Cedral gevelbekleding – sidings

Cedral gevelbekleding – sidings

Voor een karaktervolle gevelbekleding is CEDRAL van Eternit een ideale oplossing. De gevelbekleding bestaat volledig uit vezelcement, een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Voor de afwerking van de beeldzijde kan u kiezen uit een lichte structuur (CEDRAL Smooth) of een houtnerf (CEDRAL Wood). Voor de afstemming van de bekleding op de rest van uw woning (dakpannen, dakgoten, schrijnwerk) kan u kiezen uit een zeer uitgebreid standaard kleurenpalet dat zich makkelijk laat combineren. De perfecte afwerking krijgt u met het gamma van CEDRAL Board dankzij het gelijklopend kleurenschema voor uw dakranden en geveldelen.

De CEDRAL gevelbekleding is brandveilig, geluidsisolerend, bestand tegen uiteenlopende temperaturen en water en vooral zeer onderhoudsvriendelijk.

Eternit CEDRAL:
vezelcementstroken, plaatsing met overlap
CEDRAL Wood: voorzien van houtnerfstructuur
CEDRAL Smooth: voorzien van glad oppervlak

Eternit CEDRAL CLICK:
vezelcementstroken, plaatsing met tand en groef
CEDRAL Click Wood: voorzien van houtnerfstructuur
CEDRAL Click Smooth: voorzien van glad oppervlak

Eternit CEDRAL BOARD:
platen (vroeger Operal, Multiboard)
CEDRAL BOARD: is een waterbestendige, vormvaste, onderhoudsvriendelijke en rotbestendige plaat die uitermate geschikt is voor de bekleding van dakranden en geveldelen.

Equitone gevelbekleding

Equitone gevelbekleding

Een eerder architecturale gevelbekleding vindt u in het uitgebreide assortiment EQUITONE van Eternit. De sterke en stijve platen hebben een kenmerkende textuur die het uniek aanvoelen van vezelcement in de kijker zet en een boeiend lijnenspel oplevert. Het productgamma bestaat uit zeven reeksen die verschillen in structuur, kleur en belijning. De EQUITONE gevelbekleding is duurzaam, brandveilig, geluidsisolerend, bestendig tegen uiteenlopende temperaturen en water.

EQUITONE LINEA:
Op zoek naar krachtige contouren en een sterke belijning die met een spel van licht en schaduw tot leven komt? Deze gevelplaat met zijn natuurlijke kleuren en lange groeven is perfect geschikt!

EQUITONE TECTIVA:
Ga voor een veelzijdig uitzicht van uw gevel met deze platen die het karakter hebben van het originele in massa gekleurde vezelcementmateriaal, maar uniek zijn in afwerking en kleurschakering.

EQUITONE MATERIA:
Ideaal voor een natuurlijke uitstraling van uw gevel dankzij het ruw oppervlak van de gevelplaat. Het gestructureerd maar fluweelachtig uitzicht met subtiele schakeringen laat het karakter van vezelcement helemaal tot zijn recht komen.

EQUITONE NATURA:
Een gevel die tegen een stootje kan, geen extra onderhoud nodig heeft en toch een natuurlijke uitstraling heeft? Dat is wat deze in de massa gekleurde gevelplaat, gemaakt uit zijdezacht materiaal met een mat fluwelen afwerking, belooft.

EQUITONE NATURA PRO:
De stootvastheid van uw gevel die de EQUITONE NATURE belooft krijgt met deze gevelplaten een extra dimensie dankzij de geharde toplaag die krasbestendig is en anti-graffiti-eigenschappen heeft.

EQUITONE PICTURA:
Kies voor een frisse, maar neutrale kleuraccenten in uw gevel met deze platen. Ze zijn krasbestendig, goed bestand tegen vervuiling en voorzien van een anti-graffitibescherming.

EQUITONE TEXTURA:
Verwerkt u liever fellere kleuren in uw gevel, dan is deze robuuste plaat een aanrader! Verkrijgbaar in een breed gamma aan uitgesproken, levendige en felle kleuren, onderhoudsvriendelijk, kras- én stootbestendig.

Rockpanel

Rockpanel

De gevelplaten van Rockpanel beloven een eindeloze inspiratie waarmee u zo goed als al uw ideeën kan realiseren. Het ruime assortiment laat toe uw gevel naast kleur ook vorm geven. De organische vormen van het plaatmateriaal passen dan ook perfect in de hedendaagse trends. Voor de afwerking kan u kiezen uit het rijkelijk kleurenpalet van Rockpanel Colours, een houten uitzicht met Rockpanel Woods een industriële look met Rockpanel Metallics of een natuurlijke uitstraling met Rockpanel Natural. Omdat de gevelplaten van Rockpanel een vaste waarde zijn binnen het assortiment van Bouwmaterialen Van den Broeck, ligt er steeds een groot deel op voorraad in onze winkels.

Het materiaal bestaat uit basalt waardoor het bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Andere troef is de snelle en gemakkelijke installatie en de afwerkingsproducten die toelaten om gevel, dakrand, dakkapel en dakgoten perfect mee af te werken.

ROCKPANEL Colours:
Kies uit de meer dan 100 beschikbare kleuren waarvan er steeds 20 uit voorraad leverbaar zijn. Alle RAL/NCS kleuren zijn leverbaar vanaf 100m².

ROCKPANEL Woods:
Met hun niet repetitieve houttekening zijn de panelen amper van echt hout te onderscheiden. U kan kiezen uit vijf eikenhouten en vier ebbenhouten structuren en de zeven standaard designs. Rockpanel Woods kan toegepast worden in geventileerde gevelsystemen en is steeds voorzien van een ProtectPlus beschermlaag.

ROCKPANEL Metallics:
Deze industriële gevelbekleding geeft uw gevel een glanzend metalen uitzicht waarbij lichtspelingen zorgen voor bijzondere effecten. Deze gevelbekleding is beschikbaar in vier kleuren. Rockpanel Metallics kan in geventileerde gevelsystemen toegepast worden en is standaard voorzien van een ProtectPlus beschermlaag (m.u.v. Wit Aluminium en Grijs Aluminium).

ROCKPANEL Natural:
De invloed van het klimaat doet deze gevelplaten veranderen. De platen verkleuren door de natuurlijke verwering als gevolg van het zonlicht. Die verkleuringen zijn vergelijkbaar met andere natuurlijke materialen zoals beton, hout en staal en zorgen voor een uniek effect.

ROCKPANEL Profile:
Aluminium profielen om uw gevel mee af te werken. Kies voor 20 standaard RAL-kleuren, of combineer met Rockpanel plaatmateriaal waardoor alle RAL/NCS-kleuren leverbaar zijn. Zo garanderen we u dat uw profielen en gevel 100% overeenkomen.

ROCKPANEL kantenlak:
Lak de randjes in identiek dezelfde kleur als uw panelen. De lak in elke standaardkleur te verkrijgen in bussen van 750 ml.

ROCKPANEL bevestigingsmaterialen

Gevelplaten van ROCKPANEL kan u op verschillende manieren bevestigen. Zowel op hout als aluminium, zichtbaar of onzichtbaar, mechanisch (met nagels of schroeven) of verlijmd.

ROCKPANEL schroeven:
de torx-schroef met een diameter van 35 mm beschikt over een kleine kopmiddellijn in dezelfde kleur als de plaat. Deze schroeven zijn gepoedercoat en leverbaar in doosjes van 200 stuks.

ROCKPANEL verlijmen:
ROCKPANEL ontwikkelde in samenwerking met BOSIK het Simson ROCKPANEL Tack-S lijmsysteem dat opgenomen is in de Europese Goedkeuring (ETA-07/0141) van ROCKPANEL.

Trespa meteon

Trespa meteon

Dit uiterst veelzijdig materiaal biedt uw gevel eindeloos veel ontwerpvrijheid. De gevelpanelen kunnen zowel afzonderlijk, als designaccent of in combinatie met andere materialen gebruikt worden en zo het uitzicht van uw woning bepalen. De keuze in het kleurenpalet, afwerking en uitzicht zijn eindeloos.

Het gamma bevat een reeks standaard kleuren (Uni Colours). Daarnaast zijn er de Metallics, de Naturals en Wood Decors-collecties die houtnerf- en organische motieven bevatten.

Ontdek ook de Trespa® Izeon® platen, beschikbaar in 9 RAL-kleuren gebaseerd op gecertificeerde RAL-kleurenmonsters. Hierdoor is een goede combinatie met de beschikbare verf in dezelfde RAL-kleur gewaarborgd.

Verzagen – computer gestuurd maatwerk

Verzagen – computer gestuurd maatwerk

Uw gevelelementen op maat zagen? Bouwmaterialen Van den Broeck beschikt over een optimalisatieprogramma voor het op maat zagen van gevelelementen. Dit gebeurt met een CNC-gestuurde opdeelzaag voor plaatmaterialen tot 4,25 x 1,85 m.

Deceuninck

Deceuninck

De dakgoot- en gevelbekleding van Deceuninck is gemaakt van PVC en gekenmerkt door zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijke aard. Bouwmaterialen Van den Broeck heeft een ruim aanbod van dit merk gaande van dakgoot- en dakrandbekleding tot sidings.

Deceuninck dakgootbekleding, dakoversteken en dakrandbekleding in pvc

Deze PVC-bekledingsprofielen zijn ideaal om uw woning te beschermen of te verfraaien, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Deceuninck heeft aan alles gedacht voor uw dakrand- en gevelbekleding: van randprofielen en dakrandoversteken, tot bijpassende afwerkingsaccessoires voor afgeronde, driehoekige en gekleurde planken. Met oog voor detail dankzij het kleurrijke gamma en allemaal gemakkelijk te plaatsen!

  • Holle bekledingsprofielen in hard PVC: kroonlijsten, planchetten, afwerkingsprofielen…
  • Hardschuim bekledingsprofielen: PVC-schuim met gesloten cellen en met een toplaag in harde PVC (Deeplas)

Deceuninck gevelbekleding

U kan kiezen uit drie types van gevelbekleding:

  • De budgetvriendelijke Standaard gevelbekleding in PVC met matte afwerking. Beschikbaar in acht kleuren.
  • De Premium gevelbekleding in PVC met een ruime keuze aan kleuren (Decoroc coating, folie bekleefd)
  • De Premium gevelbekleding in Twinson : het natuurlijke uitzicht van hout én de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van PVC.

 

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding

Hout geeft meteen een warme en natuurlijke uitstraling aan uw gevel. Niet verwonderlijk dat het steeds meer gebruikt wordt bij nieuwbouw en renovatie. Dit zowel voor een volledige gevelbekleding of in combinatie met andere materialen zoals baksteen of pleister. Afhankelijk van uw smaak en de gewenste look kan u kiezen voor verschillende breedtes en diktes, open of gesloten bekledingen en een horizontale of verticale plaatsing.

Net zoals alle andere bekledingen wordt hout ook blootgesteld aan de natuurelementen zoals regen, temperatuurverschillen en wind. Gezien zijn natuurlijke aard is hout vatbaarder voor deze elementen dan zijn kunststoffen tegenhangers. Hecht daarom veel belang aan het kiezen van de juiste houtsoort voor uw gevelbekleding. Kijk in functie van uw budget naar de duurzaamheidsklasse, het onderhoud en de afwerking. De meest gebruikte houtsoorten zijn ceder, padouk, thermisch essen, Thermowood en afrormosia. Uiteraard kan u voor de keuze van uw houten gevelbekleding rekenen op het advies van onze ervaren medewerkers.

Metalen dak- en wandprofielen

Metalen dak- en wandprofielen

Voor een meer industriële look van uw gevel kan u bij Bouwmaterialen Van den Broeck terecht voor het uitgebreide gamma van Joris Ide. Deze bekleding is verkrijgbaar in een geribde, gegolfde, trapeziumvormige of overnaadse uitvoering waardoor u het gewenste geveluitzicht kan creëren. Door een verticale of horizontale plaatsing kan u het uitzicht nog verder beïnvloeden.

Wenst ook u uw gevel ook te isoleren? Dan kan u kiezen voor de isolerende wandpanelen. De isolatieplaat wordt telkens afgewerkt met een metalen bekleding. De kleur van de bekleding kan u kiezen uit een ruime kleurenkaart.

Joriside metaalplaten, golfplaten, vlakke platen, sandwichpanelen, geïsoleerde panelen ( JI Ecopaneel, JI Roof Plus, JI Roof 1000, JI Wall, Vulcasteel Wall)

 


Gevelbekleding in plaatmateriaal